d
FB TW IG

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/web/virtuals/239190/virtual/www/wp-content/plugins/thelma-instagram-feed/lib/thelma-instagram-api.php on line 244

#thelma_winery

Image Alt

2019

ŠLAPÁNÍ HROZNŮ DÍVČÍ NOHOU 2019

28.9.2020 14:00

plakát zmenšený

Krásné slunečné počasí poslední zářijové soboty, tedy vlastně státní svátek jsme si opět dovolili uspořádat slavnost Šlapáni hroznů dívčí nohou v pořadí, již V. Již víme že se nejedná o akci, která je zorganizována ve dvou lidech, ale o akci regionální a taky počet 600 platících návštěvníků nás přesvědčil o zájmu široké veřejnosti. A my díky několika perným týdnům příprav jsme je rozhodně nechtěli zklamat!

V první části programu pod vedením choreografie Vaška Dvořáka se na pódiu prostřídali soubory ze slovenské vesnice Jarok, domácí Pentla a Bzenčan ze Bzence. Nechybělo ani tradiční žehnání úrody v podání duchovních  a též divadelní vystoupení šermířské skupiny Malberg s panem markrabětem Janem Jindřichem, bratrem to Karla IV. A když Vám nečekaně v programu úrodu požehná ministryní práce a sociálních věci paní Maláčová tak máte o zábavu postaráno.

Po tomto bloku se otevřeli brány sklepa a mohli jste vychutnat vína vinařů, které dostali zlatou medaili či byli šampiony, archivní vína, ale i vína s dalekého Alsaska.

No a mezitím na pódiu „zuřila“ bitva o nejlepší šlapací team, který nakonec vyhrála skupina hranické nemocnice!

V podvečer pak nastoupila na pódium legenda českého folkového nebe a to skupina Spirituál Kvintet. Nadšeně obecenstvo aplaudovalo a po skončení koncertu přinutilo spirituál se ještě dvakrát vrátit. To že bylo všude spousta vína, burčáku, specialit z grilu či všudypřítomná cimbalovka je samozřejmostí … A tak se nedivte že teprve úderem půlnoci se začal areál pomalu vylidňovat.

Pevně věříme, že účastníci byli spokojeni a z ohlasů, které se k nám dostali tak ano. A to nás hodně zavazuje k přípravě dalšího ročníku, který se uskuteční 26.9.2020 v sobotu.

A začneme hned dopoledne v 10:00!

Jistě již víte že zlatý hřeb programu bude koncert skupiny Hradišťan s folkovou před kapelou Nezapomeň. Nebude chybět folklorní smršť v podání Moravy, Slovenska ale i Maďarska. Šermířské souboje o ruku starohorské princezny, výstava vín a jiné zážitky.

v 18:00 vystoupí

SPIRITUÁL KVINTET

FOTOGALERIE

« z 2 »

SPONZOŘI